anselm kiefers verk

Kör en liten random dance session framför camen ba! Och vad tror ni egentligen om TAVLAN som alltid är i bakgrunden? Tror ni att det kryllar av sådana i mitt hus, eller har ni fattat att de flesta campicz kommer från stationär dator??
Alltså den där tavlan. Vill inte att någon ska tro att det är en Hitlerhälsning eller dylikt därför känns det som att det är dags att ta upp detta. Tavlan är målad av en man som heter

Anselm Kiefer, född 8 mars 1945 i Donaueschingen, Baden-Württemberg, är en tysk målare och skulptör.

Anselm Kiefer bodde först i Rastatt i Tyskland och sedan studerade han bildkonst hos Peter Dreher i Freiburg im Breisgau, i Karlsruhe hos Horst Antes och i Düsseldorf hos Joseph Beuys. 1969 framträdde han med sin första utställning med bildserien „Besetzungen“ i Karlsruhe.

Kiefer är bland de mest berömda och framgångsrika men också omdiskuterade tyska konstnärer sedan andra världskriget. Framför allt blev han känd genom sina materialbilder.

I sina verk bearbetar Kiefer det förflutna och teman som i modern tysk historia är tabubelagda. Temat nationalsocialism reflekteras särskilt ofta i hans verk. Hans bild Margarethe inspirerades av Paul Celans välkända dikt Todesfuge.

 


Ja nu vet vi typ!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0